El Laboratori d’experimentació lectora.

laboratoris

Cliqueu per llegir l’article.

Els Laboratoris de lletres i imatges van néixer a la Biblioteca Roca Umbert de Granollers (2010) i s’han estès a diferents biblioteques d’arreu de Catalunya. La Biblioteca Joan Triadú s’ha afegit a la iniciativa i el novembre 2013 va posar en marxa el seu primer Laboratori d’experimentació lectoraL’objectiu és donar a conèixer el fons de la Biblioteca, compartir moments de lectura i experimentar amb els llibres amb la complicitat de les famílies.

Sobre el Laboratori d’experimentació lectora de la Biblioteca Joan Triadú de Vic:

 * Què és?

Un espai de trobada amb les famílies i els seus fills, on a través de jocs i tallers, interactuem i experimentem amb els llibres.

* Què fem?

Mirem els contes des de diferents punts de vista, llegim amb els cinc sentits, coneixem llibres diferents i ho arrodonim amb un taller on tots som mestres i aprenents.

* Amb qui ho fem?

Amb les  famílies i els seus fills, bibliotecaris/àries, voluntaris/àries i com no, amb l’ajuda màgica dels contes.

Marmita de contes

La marmita de contes, imatge dels Laboratoris d’experimentació lectora.

* D’on surt la idea?

Està basat en els Laboratoris d’experimentació de lletres i imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, entre altres .

* Cada quan es faran?  

Es faran el dissabteun cop cada trimestre i s’intentarà que no sigui un fet aïllat sinó que s’emmarquin dins d’altres activitats, exposicions, etc. que s’organitzin des de la Biblioteca. Les sessions de Laboratori d’experimentació lectora seran gratuïtes i la Biblioteca es farà càrrec del material que sigui necessari.

 * Per a quines edats està pensat?

L’edat varia en funció del tipus de Laboratori. 

* Quins Laboratoris hem fet? 

Curs 2013-2014:

PENTINA LA CAPUTXETA  (16 de novembre 2013).

Aquest Laboratori complementava l’exposició de Tinc un llop a la tauleta de nit.

La Caputxeta vermella és un dels contes populars del que se n’han fet més versions. Amb l’ajuda d’un gran ventall de llibres, s’analitzen les diferents il·lustracions que se n’han fet. I tot seguit les famílies dissenyen amb llanes el pentinat de la seva particular Caputxeta.

 

caputxeta3

Cliqueu per veure més imatges.

laboratoricaputxeta

Cliqueu per veure més imatges

BESTIARI POÈTIC (29 de març 2014)

És fruit de les diferents activitats que s’organitzen a la Biblioteca Joan Triadú de Vic amb motiu del Dia Internacional de la Poesia (21 de març).

Aquest Laboratori té per objectiu acostar la poesia infantil a les famílies, alhora que retrem el nostre petit homenatge a Joana Raspall, recentment desapareguda.

Un tigre que miola, un ocell de gàbia, bola de punxes… Així és com els poetes han descrit els animals, però quin és quin? A través del joc ens acostarem a la poesia i activarem la creativitat amb la construcció poètica i plàstica.

El Bestiari Poètic és una adaptació del Laboratori Zoolopoètica de Marta Roig, presentat a les I Jornades de Laboratoris de lectura de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers (juliol 2012).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s