Premis Ala Delta, Alandar i Álbum ilustrado 2014

L’Editorial Edelvives ja ha anunciat els guanyadors dels premis literaris que convoca cada any. S’han presentat 250 originals de diversos països i cada un dels premis està dotat amb 12.000 euros i la publicació de les obres guanyadores.

JPG_PremioAlbum_PremiosAa2013Enguany, el XXV Premio Ala Delta que es dóna a un conte infantil ha estat per Paloma Muiña i la seva obra Un cóndor en Madrid. La història se centra en l’amistat d’un nen i una nena, ella d’origen equatorià i la nostàlgia de l’avi de la nena després de quedar-se vidu lluny del seu país. El jurat ha destacat “la capacitat de l’obra per  narrar un fet quotidià —el vincle que s’estableix entre dos nens de cultures diferents— amb un estil senzill, gens adoctrinador, lluny de tòpics. Una història d’amor múltiple plena de suggeriments i extraordinàriament sensorial, on és tan rellevant el que es diu com el que només es suggereix, una contenció narrativa que és, sens dubte, un dels grans èxits de l’obra”. L’autora, Paloma Muiña (1970) és edelvives autorsPeriodista de formació però ha passat la major part de la seva vida laboral com a editora de literatura infantil i juvenil a diverses editorials.

JPG_PremioAlbum_PremiosAa2013Alhora també s’ha anunciat el XIV Premio Alandar de novel·la juvenil, que s’ha atorgat a Elena Alonso Frayle (1965) per La edad de la anestesia, que explica la història de Laura, una adolescent amb problemes cardíacs filla de pare espanyol i mare alemanya. Després d’una operació, va a recuperar-se a un hospital on coneixerà un noi amb un avi que guarda un gran secret relacionat amb l’antiga Alemanya de l’Est. Segons el jurat  La edad de la anestesia conjuga la investigació d’un succés amb “àmplies reflexions sobre la culpa, el desarrelament personal, la manca de llibertats individuals o la condició efímera de la vida en una època simbòlicament anestesiada, ja sigui per la malaltia o per un totalitarisme d’Estat com el de Erich Honecker. La necessitat de la protagonista d’aprofundir en el seu passat a la recerca de significats, el seu estil introspectiu i la seva indiscutible qualitat literària la fan una digna mereixedora del premi.” L’autora, nascuda a Bilbao tot i que actualment resideix a Berlín, és advocada, economista i ha cursat estudis de Japonologia. Actualment es dedica en exclusiva a la seva vocació literària.

JPG_PremioAlbum_PremiosAa2013Uns dies més tard, també s’ha anunciat el guanyador del III Premio Internacional de Álbum Ilustrado Edelvives. En aquest cas, el guanyador ha estat el madrileny Manuel Marsol (1984) amb l’obra Ahab y la ballena blanca, una reinterpretació de Moby Dick de Herman Melville amb tocs humorístics. Segons el jurat “en aquest projecte, Manuel Marsol aborda el perillós món de les obsessions, que poden conduir-nos a la ceguera i la perdició. Així, a les seves pàgines, en un ingeniós joc d’equívocs i pistes entre el text i la il·lustració, Ahab buscarà amb ànsia a la balena sense adonar-se que la té sempre davant. Només quan el mariner sigui capaç d’oblidar-se de Moby Dick i alliberar-se de la seva obsessió, AhabMobyDick3_manuel_marsolaconseguirà veure la realitat amb una mirada més serena i, potser, finalment, trobar el que buscava“. L’autor, que ha estudiat Publicitat i RRPP i Comunicació àudiovisual, ha estat creatiu de publicitat i actualment es dedica al món de l’animació i la il·lustració.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s