Coneixes en Subi?

Durant tot el mes de juny podeu veure a la Sala infantil i juvenil de la Biblioteca Joan Triadú una mostra de llibres il·lustrats per en Subi, amb motiu de l’exposició Personatges de conte, una selecció d’il·lustracions d’en Subi a la galeria virtual Espai Art_24, i que també podeu gaudir a la Biblioteca Joan Triadú, en un dels tres punts d’accés que hi ha a la ciutat per consultar aquesta galeria d’art online. A més a més, també es pot visitar des a través de tauleta i telèfon mòbil (amb una aplicació amb versió per a Android i IOS, que cal descarregar).

Subi és el nom artístic de Joan Subirana i Queralt (1969). Nascut a Manresa, es va graduar en Arts aplicades i oficis artístics, especialitzant-se en pintura mural i disseny gràfic. Professionalment, va començar a la docència, impartint classes de Pintura, Dibuix i Còmic a l’Escola d’Arts i Oficis de Vic; també es va dedicar a l’humorisme gràfic, la història gràfica i la pintura. Va ser l’autor durant més de 10 anys de les tires còmiques Animalades que apareixien al periòdic El 9 nou setmanalment.

Finalment, però, va decidir concentrar-se en la il·lustració i la literatura infantil i ara ja porta més de 100 títols il·lustrats. Alguns d’ells s’han publicat diversos països del món (Anglaterra, Holanda, Corea del Sud, Portugal, etc.). Actualment forma parella artística amb l’escriptora i narradora de contes Anna Obiols i junts han publicat més de 40 llibres. A més a més, han creat l’estudi d’il·lustració Subi & Anna, especialitzat en la creació d’àlbums infantils il·lustrats.

En Subi, durant els seus 25 anys de carrera ha rebut diversos premis dels quals destaquem:

  • Premi Meritxell d’història gráfica 1997, por Les aventures de Joan el Mariner.
  • Premi de Literatura Infantil Il·lustrada Tombatossals 2000, per El meu amic Pollós.
  • Premi al millor dibuixant en el Concurs de Còmic de Múrcia 2000.
  • Premi Juul 2003, per Afrika eta koloreak (Els colors de l’Àfrica). Amb text d’Anna Obiols.
  • Premi Parcir d´Àlbum Infantil Il.lustrat 2005, per El pintor de petxines. Amb text d’Anna Obiols.
  • Premi Destino Infantil Apel.les Mestres 2008, per Charlie, nas de llautó. Amb text d’Anna Obiols.
  • 1er Premi del II Concurs de Contes Infantils Il·lustrats organitzat per la Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna (FEDECATA) per Donant el pit de la A a la Z. Amb text d’Anna Obiols.

Personatges de conte és una mostra d’il·lustracions infantils però que està dirigida a tots els públics. Vol donar a conèixer l’obra d’en Subi que es caracteritza per la seva gran imaginació i fantasia, per l’ús de colors molt vius i alegres i un toc d’humor i tendresa. En Subi confessa que li encanta dibuixar animals i que a vegades, n’amaga en algun racó dels seus contes com a joc per als infants més observadors.

Si voleu veure l’exposició cliqueu a Art 24 Subi

Llibres d’en Subi a la Biblioteca Joan Triadú de Vic.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s