Maite Carranza premi Cervantes Chico 2014

L’escriptora Maite Carranza ha estat guardonada amb el premi Cervantes Chico atorgat per l’Ajuntament d’Alcalá de Henares anualment. Des de que va sortir publicada la seva primera novel·la juvenil, Ostres tu, quin cacau! l’any 1986, ha escrit més de 40 llibres, alguns d’ells destinats al públic adult. A més a més d’escriptora, és guionista i professora d’escriptura de guions a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Taller de guionistes.

Alguns dels seus grans èxits han estat la trilogia fantàstica La Guerra de les bruixes, traduïda a 25 idiomes i amb una gran acceptació entre el públic i la crítica o Paraules emmetzinades, un llibre sobre els abusos sexuals a infants i les seves dramàtiques conseqüències pel qual va obtenir el Premi Edebé 2010 i el Premi Nacional de Literatura infantil i Juvenil 2011.

El premi Cervantes Chico no té dotació econòmica, l’autor guardonat rep una medalla distintiva el mes d’octubre, coincidint amb la commemoració del naixement de Miguel de Cervantes. En aquesta ocasió, el jurat, d’entre els quals hi ha els guanyadors d’aquest premi altres anys, han valorat el conjunt de la carrera de Maite Carranza i el seu impacte en el món infantil i juvenil en els centres educatius.

La trilogia La guerra de les bruixes de Maite Carranza

 

Més informació:

Pàgina Web de Maite Carranza

Maite Carranza a www.escriptors.cat

Pàgina web de La guerra de las brujas

Llibres de Maite Carranza a la Biblioteca Joan Triadú de Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s