Miquel Desclot guanya el Premi Aurora Díaz-Plaja

logo-aelcL‘Associació d’Escriptors en Llengua Catalana és la institució que convoca el Premi Aurora Díaz-Plaja, l’únic en llengua catalana que guardona estudis o investigacions sobre literatura infantil i juvenil catalana.

Enguany, en la 14ena edició d’aquest premi, el treball escollit ha estat Glossa i lectura d’alguns dels poemes de Joana Raspall del poeta i escriptor barceloní Miquel Desclot, que es incloure dins el V Congrés de Literatura infantil i juvenil Catalana que es va fer el 19 i 20 d’octubre de 2013 i del qual en va sortir publicat un llibre, recull de totes les ponències, l’any 2014. En aquest Congrés es va fer un homenatge a la poetessa Joana Raspall amb motiu del seu centenari i de la commemoració de l‘Any Joana Raspall i, precisament, en aquest marc es va incloure l’estudi de Miquel Desclot, ara premiat.

El jurat ha destacat el rigor, la documentació, el didactisme, l’amenitat i la qualitat del text des de tots els punts de vista (lingüístic, literari…) del treball premiat i aquesta consideració l’ha fet extensiva a tota l’obra infantil i juvenil de Miquel Desclot.

L’entrega del premi es farà el dissabte 10 d’octubre a les 12 del migdia a la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona i en el mateix acte es farà el taller familiar Fem un conte monstruós, amb Liliana Fortuny i Jaume Copons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s