Ledicia Costas, premi Nacional de Literatura infantil i juvenil 2015

escarlatinaEl Ministerio de Educación, Cultura y Deportes ha concedit el Premio Nacional de Literatura infantil y juvenil 2015 a l’autora gallega Ledicia Costas per la seva obra Escarlatina a cociñeira defunta, una obra pensada per nens a partir d’11 anys. El jurat, format, entre d’altres pels dos últims guanyadors d’aquest premi, Diego Arboleda (2014) i Cèsar Mallorquí (2013), així com diverses personalitats del món de les lletres espanyoles i també de la literatura infantil i juvenil, ha destacat que és “un obra extraordinària, humorística i trencadora en el context de la literatura infantil i juvenil actual que destaca també per la seva facilitat de lectura, pel seu humor esgarrifós i per l’habilitat de desmitificar el món de la mort“.

Il·lustrada per Víctor Rivas, és una obra que parla als nens de la mort sense prejudicis i amb un humor una mica macabra, amb una clara influència de les obres de Tim Burton, que inclou un receptari amb propostes divertides i fàcils, adaptades per els nens que les vulguin provar. D’aquesta manera el llibre també vol ser un homenatge a les cuineres, aquelles mares i àvies que tradicionalment s’ocupaven d’aquesta tasca a les cases i que sovint no han tingut el reconeixement que es mereixen.

El Premio Nacional de Literatura infantil y juvenil està dotat amb 20000 euros i a causa del seu gran èxit ja s’està preparant una preqüela que porta per títol Esmeraldina, a pequeña defunta que es preveu que es publicarà durant la primavera de 2016.

Ledicia-Costas-criaturas gal

Ledicia Costas. Imatge: http://www.criaturas.gal

A més a més del Premi Nacional de literatura infantil y juvenil, Escarlatina a cociñeira defunta ha obtingut diversos premis de les lletres gallegues. També s’ha inclòs a la Llista d’Honor de l’Ibby 2016, on cada país destaca les obres de literatura infantil i juvenil més rellevants de l’any anterior.

Ledicia Costas (Vigo, 19 de setembre de 1979- ), és autora d’altres llibres infantils, guionista de documentals, advocada, poetessa i coordinadora de la revista digital gallega Criaturas dedicada a la literatura infantil i juvenil. Ha declarat que està especialment contenta d’haver guanyat aquest premi per una obra escrita en gallec.

escarlatina2

Una il·lustració de Víctor Rivas. Imatge: http://www.criaturas.gal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s