Espectacle de poesia: On viuen els llibres…

dia_mundial_poesiaCom ja és habitual des de fa uns anys, la Biblioteca Joan Triadú ofereix, a les escoles de la ciutat de Vic, la possibilitat de participar en els Tallers de poesia on els alumnes de 5è i 6è de primària aprenen què és la poesia i com es recita de la mà de la companyia Teatrart. Aquesta activitat suposa una sessió de treball a la Biblioteca i una a l’escola. Com a cloenda d’aquests Tallers ja fa tres anys que s’organitza un espectacle de poesia on els alumnes posen a la pràctica tot el que han après. A causa de l’èxit de les edicions anteriors, enguany la cloenda de l’activitat es tornarà a celebrar al teatre Atlàntida de Vic.

L’espectacle final dels Tallers de poesia d’aquest curs 2015/2016 portarà per títol On viuen els llibres i amb ell s’ha volgut fer un homenatge a les Biblioteques amb motiu de l’Any de les Biblioteques i la commemoració del seu centenari, que es va celebrar durant l’any 2015. Així, veurem el que passa quan les biblioteques tanquen les portes al públic i les rates de biblioteca s’apoderen de l’espai. És en aquest moment en que s’interpreten diferents històries que expliquen els llibres que conviuen a les prestatgeries.

Les escoles que han participat en els Tallers de poesia han estat: Andersen, Escorial, Guillem de Mont-Rodon, Pare Coll, Sagrat Cor, Salarich, Sant Miquel dels Sants, Santa Caterina de Siena, Sentfores, La Sínia i Vic Centre.

talpoemafaraunany

Tal poema farà un any, l’espectacle de l’any 2014.

escolamola

Moment de L’escola, mola representat al teatre Atlàntida l’any 2015.

L’espectacle final d’enguany es farà al teatre Atlàntida de Vic el dijous, 17 de març de 2016 i, com que hi ha un gran nombre de participants, se’n faran dues sessions: a les 18:00h i a les 20:30h. L’activitat és gratuïta però a causa de la limitació de l’aforament caldrà entrada. Per obtenir-la, poseu-vos en contacte amb les escoles.

A la primera sessió, a les 18:00h. hi intervindran les escoles de La Sínia, Guillem de Mont-Rodon, Pare Coll, Sagrat Cor i Andersen. A la segona sessió, a les 20:30h, serà el torn de les escoles Vic Centre, Sant Miquel, Sentfores, Escorial, Santa Caterina i Salarich.

assaigs on viuen els llibres

Diversos moments dels assajos a les escoles de l’espectacle d’aquest any: On viuen els llibres

Per a organitzar aquesta activitat la Biblioteca Joan Triadú ha comptat amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics d’Osona i el suport econòmic dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura i Museus i l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vic, i la Institució Puig-Porret.

moltslogos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s