Gran èxit d’On viuen els llibres, espectacle final dels Tallers de Poesia

20160317_214504El passat dijous 17 de març, el Teatre Atlàntida de Vic es va omplir a vessar per veure l’espectacle On viuen els llibres, que presentaven els alumnes de cinquè i de sisè de primària com a cloenda dels Tallers de poesia que, durant aquest curs 2015-2016, han realitzat aquests alumnes a la Biblioteca Joan Triadú de la mà de la companyia teatral Teatrart.

Des de l’octubre fins al març, els alumnes de Cicle superior de primària han realitzat uns tallers d’interpretació poètica, en unes sessions que han tingut lloc primer a la Biblioteca i després a les escoles. Uns tallers que han servit per acostar els alumnes al gènere poètic, d’una manera lúdica i amena, que els ha servit per conèixer un ampli ventall de poetes, per adquirir habilitats d’expressió i de comunicació oral, per millorar la seva capacitat d’interpretació, per desenvolupar la memòria i promoure les seves capacitats creatives. A l’Atlàntida, van poder mostrar, davant d’un públic que omplia la Sala Ramon Montanyà, els coneixements adquirits al llarg d’aquests tallers i ens van ensenyar una nova manera d’entendre i de veure la poesia.

20160317_121333

La participació, en aquest projecte dels tallers d’interpretació poètica, de la totalitat d’escoles de primària va obligar a fer 2 sessions de l’espectacle de cloenda, un espectacle que va ser un homenatge a les biblioteques, aprofitant les dues efemèrides que han tingut lloc en el marc dels Tallers de poesia d’aquest curs: si l’any 2015 va ser declarat “Any de les Biblioteques” per la Generalitat de Catalunya, aquest any 2016 celebrarem el 20è aniversari de la Biblioteca Joan Triadú.

20160317_124650A la primera sessió van participar les escoles Andersen, Guillem de Mont-rodon, Pare Coll, Sagrat Cor de Jesús i la Sínia. A la segona, les escoles que van actuar van ser: Doctor Joaquim Salarich, Escorial, Santa Caterina de Siena, Sant Miquel dels Sants, Sentfores i Vic Centre. Un total de 473 alumnes van actuar dalt de l’escenari de l’Atlàntida, repartits en 2 sessions, en una interpretació que va tenir la capacitat d’emocionar-nos, de fer-nos riure, de sorprendre’ns i ens van demostrar que la poesia és un gènere viu, que pot ser amè i divertit, a l’abast de tots els públics.

Els Tallers de poesia que organitza la Biblioteca Joan Triadú, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, són possible gràcies al suport dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a l’Àrea de Cultura i Museus i a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vic, i a la Institució Puig-Porret.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s