L’univers poètic de Miquel Martí i Pol

L’Univers poètic de Miquel Martí i Pol és una aplicació per a tauletes mòbils i pissarres digitals que vol apropar els infants a l’obra del poeta de Roda de Ter. Conté una selecció de 40 textos poètics, il·lustracions atractives i dinàmiques de la il·lustradora de Roda de Ter Dàlia Adillon i un seguit de jocs que estimulen l’experimentació poètica i la creativitat. Està dirigit per a infants de 4 a 9 anys, però els adults també poden gaudir de l’aplicació ja que Miquel Martí i Pol és un dels poetes més coneguts, llegits i estimats de la literatura catalana contemporània.

Cartellweb

Es tracta d’una aplicació molt cuidada des del punt de vista literari, de disseny, il·lustració i animació per aconseguir educar el gust per la poesia, tant des de casa, a través de les tauletes mòbils, com a les escoles amb el format pensat per a pissarra digital.

Segons la revista de literatura infantil Faristol:

El projecte permet entrar en l’espai creatiu de Martí i Pol a través de quatre opcions. La primera, l’escenari oníric de Roda de Ter, on s’amaguen quaranta poemes per ser llegits i escoltats juntament amb propostes lúdiques diferents, fàcilment adaptables a l’edat de cada destinatari, posades al servei de la interpretació literària. La segona, un poemari il·lustrat i recitat. La tercera, una breu però entenedora biografia que, en les últimes línies, incita a gaudir d’aquesta festa de les paraules. La quarta, un taller de poesia que ofereix al lector la possibilitat d’escriure i enregistrar les pròpies creacions. Tot el conjunt és un encert artístic d’imatges, veus, algoritmes, textos i jocs respectuosos alhora amb el llegat del poeta i amb les particularitats més rellevants de la lectura digital –multimodal, interactiva, no lineal i creativa. S’agraeix, també, que l’app sigui gratuïta i apta per a tota mena de dispositius digitals, cosa que de ben segur en facilitarà la difusió i la lectura a les escoles, les biblioteques i les llars…

L’aplicació es va presentar el passat mes de març amb motiu del Dia mundial de la poesia i es pot descarregar gratuïtament a la pàgina de La Fundació Miquel Martí i Pol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s