2016, Any Roald Dahl

centenari-dahl

El 13 de setembre de 1916 va néixer Roald Dahl, un dels escriptors més coneguts i estimats de la literatura infantil. Tot i que la major part de la seva bibliografia és coneguda arreu pel públic infantil, també va escriure contes i novel·les per a lectors adults i joves. De fet, primer va començar a escriure per adults, es va iniciar amb un llibre que narrava les seves aventures com a pilot d’avions britànic durant la Segona Guerra mundial i va ser més endavant, quan ja era pare i explicava contes als seus propis fills, que va començar a escriure per a nens i nenes.

matildaEls seus llibres infantils es caracteritzen per unes històries explicades des del punt de vista dels infants, on els adults són generalment dolents tot i que sempre n’hi ha algún de bo que ajuda als protagonistes. També és habitual l’ús d’humor negre i situacions grotesques i sorprenents i una imaginació desbordant. El mateix Roald Dahl va ser qui va escollir Quentin Blake per il·lustrar les seves obres infantils, que ho va fer amb 18 dels seus títols i, encara avui en dia, els dibuixos tan característics de Blake s’associen a les obres de Roald Dahl.

Roald Dahl birthday quiz - how well do you know your Dahl? Quentin Blake

El 2016, any del centenari del seu naixement, és Any Roald Dahl i a tot el món s’han preparat múltiples activitats entorn a la seva figura i a les seves obres. A casa nostra, s’han reeditat les seves obres, en català i en castellà i a nivell mundial, l’estrena de la versió cinematogràfica de El gran amic Gegant dirigida per Steven Spielberg ha estat notícia aquest estiu.

Per saber-ne més:

Llibres de Roald Dahl a la Biblioteca Joan Triadú:

Infantils i juvenils

En anglès

Per adults:

Articles de revista:

Pel·lícules:

roald-dahl-day

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s