Premis Gran Angular i Vaixell de Vapor 2016

L’editorial Cruïlla, amb l’objectiu de promoure i donar prestigi a l’escriptura d’obres per a infants i joves en llengua catalana així com promoure el gust per la lectura dels infants i adolescents, ja fa més de 30 anys que convoca els premis Vaixell de Vapor de narrativa infantil i Gran Angular de literatura juvenil. Estan dotats amb 15.000 euros cada un i la publicació de l’obra i cada any el jurat canvia però sempre està format per escriptors, bibliotecaris, mestres, llibreters i altres experts en educació i literatura.

Enguany els premis es van donar a conèixer durant el mes d’octubre i ara ja es poden comprar a les llibreries. Les obres guanyadores dels premis d’aquest any es caracteritzen per tractar temes molt actuals de temàtica social i de denúncia que poden afectar directament als infants i joves de casa nostra, com són la crisi econòmica i les conseqüències de la corrupció política i econòmica.

XXXII Premi Vaixell de Vapor

pelliculadelavidaLa guanyadora del Premi Vaixell de Vapor 2016 ha estat l’obra La pel·lícula de la vida de Maite Carranza, un llibre que explica els canvis que viuen l’Olívia i el seu germà petit Tim quan la seva mare, actriu de telenovel·les, es queda sense feina. Aquesta crisi laboral portarà ràpidament la família a la pobresa i s’hauran d’adaptar a aquesta nova situació. L’Olívia i la seva mare intentaran protegir a en Tim fent-li creure que estan gravant una pel·lícula.

En el rerafons d’aquesta obra hi ha crítica a la precarització de les feines vinculades al món de la cultura, moltes d’elles sense cap tipus de protecció social el que implica que, quan s’acaba la feina, no hi ha cap tipus d’ingrés econòmic.

Més informació al Bloc de Maite Carranza.

XXVI Premi Gran Angular

allodelaviEn l’edició de l’any 2016 del Premi Gran Angular de literatura juvenil s’ha decidit guardornar Allò de l’avi d’Anna Manso. Es tracta també d’una obra de temàtica social i tristament actual. En aquest cas el protagonista és en Salva Canoseda, un noi de 16 anys nét d’un dels prohoms catalans de més renom del país i president de la prestigiosa fundació Canoseda. De sobte, l’avi és detingut i acusat de corrupció.

La novel·la, inspirada en el cas Millet i en tants d’altres casos de corrupció que han esclatat en els últims anys, explica com afronta en Salva aquesta situació.

Més informació al bloc Manso organixeixon.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s