Experimenta la música amb Chrome Music Lab

 

 

Us convidem a experimentar a Chrome Music Lab, un conjunt d’aplicacions en línia desenvolupades per Google l’any 2016 amb motiu de la celebració del mes de la música. Es poden utilitzar tant al PC com als dispositius mòbils, però cal tenir en compte que només funcionen amb el navegador Google Chrome.

És una eina per jugar, experimentar i crear amb la música amb l’objectiu que l’aprenentatge de la música sigui accessible a tothom mitjançant una interfície molt amable, intuïtiva i que convida a experimentar.

Les possibilitats van des de la creació de melodies, passant per una aproximació al coneixement del fenomen físic pel qual es produeix el so, fins al desenvolupament de la creativitat unint pintura i música.

Així Song MakerRhythm i Melody Maker us permetran crear ritmes i melodies; SpectogramSound WavesHarmonics i Oscillators ens ajudaran a conèixer els fenòmens físics; Arpeggios i Strings la vessant més teòrica de la música. També podem experimentar amb unir música i pintura (Kandinsky), jugar modificant la nostra veu (Sound Waves) o senzillament visualitzar el desenvolupament de la música (Piano roll).

Entreu a la web i trobareu 13 experiments relacionats amb diversos aspectes de la música:

 

SONG MAKER : Serveix per a la creació de cançons utilitzant la base d’un seqüenciador. Permet canviar els instruments de manera independent i la part rítmica. A l’acabar ens permet guardar la composició i compartir-la.

 

 

 

RHYTHM : Tenim dos personatges que ens permeten compondre “bucles” rítmics utilitzant diferents instruments.

 

 

 

SPECTROGRAM : Podem visualitzar els espectrogrames de diferents instruments (flauta, arpa, etc.) i sons (veu, ocells, etc.) o qualsevol instrument o so que se’ns acudeixi utilitzant el micròfon. Ens permet la comprensió del timbre i l’aparició dels sons harmònics.

 

 

 

CHORDS : Experimentació dels acords.

 

 

SOUND WAVES : Representació de com les ones del so es transmeten per l’aire. En tocar el piano es mouen un conjunt de punts, en funció de la freqüència de la nota del teclat.

 

 

 

ARPEGGIOS : Creació d’arpegis amb diferents dibuixos melòdics. Utilitzant una roda es tria l’acord que s’utilitzarà. També es pot canviar l’instrument (arpa o piano) i el “tempo”.

 

 

 

KANDINSKY : Aquesta eina està inspirada en el pintor Kandinsky i relaciona la música amb la pintura. Si pintem diferents elements, es produiran sons que posteriorment crearan una cançó.

 

 

 

MELODY MAKER : Permet la creació de melodies sense la part rítmica.

 

 

 

VOICE SPINNER : A partir d’una gravació permet visualitzar i experimentar amb l’ona generada. Permet augmentar, reduir la velocitat i també invertir la seva reproducció.

 

 

 

HARMONICS : Un conjunt de notes representades per línies ens expliquen el fenomen harmònic visualitzant l’ona del so.

 

 

 

 

PIANO ROLL : Visualització de les diferents notes que componen una altra. Permet triar una obra i canviar l’instrument.

 

 

 

 

OSCILLATORS : Quatre personatges representen diferents oscil·ladors.

 

 

 

 

STRINGS : Eina que ens permet veure la relació matemàtica entre la longitud d’una corda i la seva freqüència.

 

 

 

 

Cuideu-vos molt!

I recordeu!   #joemquedoacasa 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s