Llegir té premi

 

Cada any durant les vacances d’estiu, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la plataforma Legiland, engega una nova edició del concurs Llegir té premi.

Però aquest any, degut a la situació de confinament en la que ens trobem, s’ha decidit avançar el concurs per impulsar la lectura digital per a joves a la xarxa a través dels títols que es troben a la plataforma eBiblioCat i Legiland.

Aquesta activitat està dirigida a lectors de 8 a 16 anys.

S’ha previst una participació màxima de 1.500 joves, però, gràcies a la col·laboració del proveïdor del servei es facilitarà la inscripció de tot el jovent interessat a participar-hi.

D’aquesta manera, des del 20 d’abril al 21 de juny els participants podran llegir de manera individual o a través d’equips (clubs de lectura) que ells mateixos creïn les lectures seleccionades a la plataforma i optar a guanyar diferents premis en funció del nombre de lectures realitzades i la verificació de la comprensió lectora de les obres llegides.

Els participants podran seleccionar les obres a llegir entre 680 títols en català, castellà i anglès, també n’hi ha de lectura fàcil. Els títols a llegir es podran obtenir mitjançant la biblioteca digital eBiblioCat o estaran disponibles directament dins de la plataforma per cortesia de Legiland. Un cop llegida l’obra seleccionada els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Es preveuen un seguit de premis per als lectors més actius com tauletes, rellotges intel·ligents i lots de llibres. El lliurament de premis es farà en un acte públic un cop es recuperi la normalitat i les condicions sanitàries ho permetin.

 

 

En el moment de registrar-se com a participant, els lectors han d’indicar quina és la seva biblioteca pública de referència, d’aquesta manera la biblioteca pot fer un seguiment de l’evolució dels seus usuaris.

Les biblioteques públiques i les biblioteques escolars poden participar en aquest concurs fent la corresponent difusió entre els seus usuaris, animant a la formació de clubs de lectura vinculats a les biblioteques i recomanant als usuaris les obres seleccionades per al concurs.

Aquí trobareu tota la informació sobre el concurs :

 

 

Calendari de participació :

Inscripcions : A partir del 20 d’abril
Durada de l’activitat : del 20 d’abril fins al 21 de juny

http://llegirtepremi.cat

#LlegirTéPremi
#BibliotequesCat
#JoEmQuedoACasa
#LaCulturaACasa
#BibliotequesACasa

 

 

Cuideu-vos molt!

I recordeu!   #joemquedoacasa 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s