“Pere i el llop” de Serguei Prokófiev

 

 

Pere i el llop és un conte musicat creat pel compositor rus Serguei Prokófiev l’any 1936, que ens explica les peripècies de l’intrèpid Pere que, amb l’ajuda d’un ocell i d’un gat, intenten atrapar el llop que s’ha cruspit un ànec, mentre l’avi i uns caçadors s’ho miren sense donar crèdit al que veuen.

Quan Prokófiev va compondre el conte va proposar que cada personatge estigués representat pel so d’un instrument, buscant el timbre més adequat per cada personatge. Així en Pere és el violí, la viola, el violoncel i el contrabaix; l’ocell és la flauta; l’ànec és l’oboè; el gat és el clarinet; l’avi és el fagot; el llop és la trompa i els caçadors els timbals.

D’aquesta obra n’hi ha moltíssimes versions diferents però ens ha enamorat la meravellosa adaptació de l’Orchestre National de France, dirigida per Daniele Gatti. El film està dirigit per Gordon (Thierry Guernet), PierreEmmanuel Lyet i Corentin Leconte.

Aquesta pel·lícula és tot art i originalitat, una peça fascinant on es combina l’animació, la tipografia, els símbols musicals i on brillen especialment els músics i el nen protagonista.

 

 

 

Gaudiu-la! Realment us encantarà!

 

 

 

 

 

Cuideu-vos molt!

I recordeu!   #joemquedoacasa 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s