Visites comentades a la Biblioteca

La Biblioteca Joan Triadú ofereix serveis i activitats per als Centres Educatius de la ciutat de Vic i Comarca, així com per a altres col·lectius.

Les Escoles poden concertar visites en Horari d’obertura de la Biblioteca, trucant prèviament a la Biblioteca al telèfon 93.883.33.25 o bé per correu electrònic a: b.vic.jt@diba.cat.

Les visites són gratuïtes, les fan el personal de la Biblioteca i duren 1 hora. Consten d’una part teòrica i una part pràctica, s’adeqüen a cada curs i, com a norma general, consisteixen en: 

  • Educació Infantil (P3,P4 i P5)

Unes pinzellades sobre el que és una biblioteca. Amb la participació dels nens i nenes i amb l’ajut d’uns pósters il.lustrats, aprendran el que es pot i no es pot fer a la biblioteca. A més a més, els ensenyarem el que amaga el El cofre del tresor, la bibliotecària els explicarà un conte i encara quedarà temps per “triar i remenar”.

  • Educació Primària. Cicle inicial (1r, 2n)

Una part teòrica interactiva on s’explica el que és la Biblioteca, els seus serveis, activitats i la seva normativa. I una part on posarem en pràctica tot el que hem explicat tot jugant al Memory.

  • Educació Primària. Cicle mitjà (3r, 4rt)

Una part teòrica interactiva on s’explica el que és la Biblioteca, els seus serveis, activitats i la seva normativa. Una part pràctica on coneixerem millor la biblioteca, a través del mapa de la Sala infantil.

  • Educació Primària. Cicle superior (5è, 6è) 

Una part teòrica interactiva on s’explica el que és la Biblioteca, els seus serveis, activitats i la seva normativa. Una part pràctica amb una gimcana per buscar informació a través de diccionaris, enciclopèdies i revistes.

  • Educació Primària. Cicle superior (5è, 6è): Tallers de poesia

  • Educació Secundària Obligatòria

A través d’un Power-point  s’explica el que és la Biblioteca, els seus serveis, activitats, normativa i el funcionament dels catàlegs.  La visita és complementa amb una pràctica (Autodefinits) per aprendre a buscar la informació als catàlegs.

  • Batxillerat

Oferim la possibilitat de presentar i exposar els Treballs de recerca.

I a més a més:

  • Per les Escoles Bressol

(adscrites en el projecte Nascuts per Llegir).  Amb el Trenet de llibres  una bibliotecària portarà uns lot de llibres a les escoles bressol i els presentarà als nens de cada classe. Als més grans també els explicarà un conte. Aquests llibres romandran a l’Escola perquè els nens els puguin consultar fins que tornaran la visita a la Biblioteca per veure a on “viuen” aquests llibres, conèixer que és una biblioteca i que s’ hi fa. Acabarem la visita explicant un conte.

  • Per als Casals d’estiu

Tallers i visites.

  • Altres visites

També donem opció a reservar l’espai de la Biblioteca només per llegir i/o consultar el fons, fer visites Escola-Família, per a grups de pre i postpart o altres visites fetes a mida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s