Picanyol posa punt i final a les tires d’Ot el bruixot

OtEspai_52_wpAmb un comunicat, la revista Cavall Fort ha anunciat que Picanyol, autor d’Ot el Bruixot, es jubila i per tant, deixarà de crear noves històries del seu personatge més famós. Així doncs, el número 1244 (segona quinzena de maig de 2014) serà l’últim Cavall Fort on apareixeran noves aventures d’aquest mag, divertit, una mica immadur, però sempre un gran defensor dels més febles i que denuncia les injustícies del món a través de les seves historietes.

Va aparèixer per primera vegada al Cavall Fort l’any 1971 i, després de 42 anys i 1452 tires, ara s’acomiada. Des de la revista ja han avançat que faran una selecció de les aventures d’Ot el bruixot i les tornaran a publicar perquè tothom en pugui tornar a gaudir.

Durant tots aquests anys l’han acompanyat la Berta, la dona amb qui està casat i que està totalment superada pel fet de conviure amb un mag que tot ho soluciona a través de la màgia i l’humor. Tothom ho troba ben divertit però es pot convertir en una creu per a qui viu amb ell i sovint se li acaba la paciència. També hi apareixen a vegades un mussol, un lladre, un policia…

picanyolcomicat

Josep Lluís Martínez i Picañol

Es tracta d’un dibuix de traç senzill, fet a mà, artesanal, que el mateix Picanyol passa a tinta, en el que no intervenen les noves tecnologies i amb una característica que fa que les historietes de l’Ot el bruixot siguin genuïnes, les tires són verticals. El missatge sempre és molt directe, l’autor vol que quedi molt clar i per això obvia tot el que sigui superflu en el dibuix.

Amb els anys l’Ot el bruixot s’ha convertit en un personatge entranyable que ha fet somriure a petits i grans. Per això, a Moià, on resideix el seu creador, se li ha dedicat una estàtua i quan es va celebrar el 40è aniversari de l’Ot es van publicar uns volums recopilatoris de les seves aventures.

A més a més de l‘Ot, el bruixot, Picanyol ha estat l’il·lustrador de diversos llibres i també ha posat la imatge dels coneguts jocs multimèdia Otijocs.

Obres de Picanyol a la Biblioteca Joan Triadú de Vic:

Ot, el bruixot

ot_normaOt el bruixot, 1 (Norma editorial)

Ot el bruixot, 2 (Norma editorial)

La capa màgica de l’Ot

L’Ot fa una broma

El borinot

Ot el bruixot, 1 (La Galera)

Ot el bruixot, 5 (La Galera)

Ot el bruixot, 6 (La Galera)

Altres llibres il·lustrats per Picanyol

ot-el-bruixot-gronxador-b-nContes verticals

Internens

Escaleta al vent

Tapa’t els peus

Contes i llegendes populars

Otijocs

Els 100 millors jocs de memòria dels Otijocs

El secret del doctor Pots

Nàufrags al desert

Amenaça submarina

Trampa Papú

Noemí i el pilot a l’espai

signatura picanyol

 

Per saber-ne més:

Picanyol: No puc matar l’Ot el bruixot. Notícia i entrevista a Vilaweb sobre el 40è aniversari d’Ot el bruixot

Moltes felicitats, Ot el bruixot! (40 anys de vida del personatge) Treball de final de carrera. Humanitats UOc de Laura Furrió i Forcades

Entrevista a Picanyol. Emesa el dia 26/05/2014 al programa El forat del 9 de El9tv.

 

 

 

 

Deixa un comentari