Els Fantàstics Llibres Voladors del Sr. Morris Lessmore

 

 


“Els Fantàstics Llibres Voladors del Sr. Morris Lessmore” (The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore) és un curtmetratge animat de l’any 2011 dirigit per
William Joyce i Brandon Oldenburg i produït per Moonbot Studios (Louisiana, Estats Units).

El protagonista està basat en William Morris, editor de llibres infantils a Harper Collins i mentor de l’autor i director William Joyce. 

Segons els creadors, el film està inspirat per “l’huracà KatrinaBuster Keaton, el Màgic d’Oz i l’amor pels llibres”. Per realitzar aquest curtmetratge, els creadors van fer servir diferents tècniques i estils d’animació, com el stop motion, l’animació tradicional, i imatges per ordinador. El van descriure com “una al·legoria sobre el poder curatiu de les històries”, i l’acció se centra en el protagonista, el bibliòfil Sr. Lessmore i la seva biblioteca màgica dels llibres voladors.

Aquest curtmetratge ha guanyat 14 premis internacionals, entre els que hi ha l’Òscar al millor curtmetratge d’animació l’any 2012.

 

 

Després de l’èxit aconseguit pel curtmetratge es va publicar un llibre traduït a diversos idiomes, entre ells el català. Trobareu aquest llibre a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona :

 

 

 

Cuideu-vos molt!

I recordeu!   #joemquedoacasa 

 

Deixa un comentari